Munkaügyi szolgáltatások

Munkaügyi audit

Munkaügyi auditunk célja, hogy felmérjük, az Ön vállalkozásában minden munkaügyi folyamat szabályosan és költségtakarékosan működik-e, és Ön rendezett munkaügyi kapcsolatokat tudjon felmutatni.
Ennek érdekében szóbeli egyeztetést követően tételesen átvizsgáljuk az összes dokumentumát, majd összevetjük a tapasztaltakat a hatályos jogszabályokkal.

Feltárjuk az esetleges hibás működési gyakorlatokat.  Megvizsgáljuk, hogy Ön a leginkább megfelelő foglalkoztatási struktúrát alkalmazza-e, a lehető legköltséghatékonyabb módon.

Ezt követően egy írásos jelentést készítünk Önnek, amelyben részletesen tájékoztatjuk az esetleges hiányosságokról.

Konkrét megoldásokat javaslunk a szükséges intézkedésekről, felsoroljuk a javítandó dokumentumokat, szükség esetén javaslatot teszünk egy új az Ön cégére szabott egyedi működési rend kialakítására.

Amennyiben igényli, segítséget nyújtunk a megvalósításában és munkaügyi tanácsadási szolgáltatásunk keretében biztosítjuk, hogy a jövőben Önnél az összes munkaügyi folyamat költséghatékony és szabályszerű legyen.
Munkaügyi auditációnk nem csak a munkaügyi dokumentumok vizsgálatára terjed ki, hanem a bérszámfejtés működésének ellenőrzésére is. Összehangoljuk a munkaügyi területeket – és a bérszámfejtést.

Ön az audit igénybe vételével nemcsak elkerülheti a szabálytalan foglalkoztatás miatti bírságokat, de a folyamatok ésszerűsítésével, a leghatékonyabb megoldások alkalmazásával költségeket is takaríthat meg.

Munkaügyi tanácsadás, szakértői tevékenység

A mai világban nem kis kihívás betartani a foglalkozatáshoz kapcsolódó szabályokat. A kis- és középvállalkozások esetében problémát jelenthet, hogy nincs kapacitásuk egy olyan munkavállaló foglalkozatására, aki naprakész a munkajogi szabályok tekintetében. Foglalkozzon cége profiljával, és bízza ránk a munkaügyi, munkajogi területet.

Akár csak egy területhez kapcsolódóan merül fel igény, akár komplett munkaügyi struktúra kialakításáról van szó, keressen minket.

Amennyiben munkaügyi auditot is végeztünk, és esetlegesen hiányosságokat tártunk fel, úgy a munkaügyi tanácsadás keretében – a jogszabályokat és az Ön érdekeit szem előtt tartva- javaslatot teszünk a komplex munkaügyi területének kialakítására, igény esetén elkészítjük a szükséges jognyilatkozatokat, szerződéseket, szabályzatokat.

Tanácsadónk segítségével naprakész, a jogszabályoknak megfelelő, egyszerű megoldást kap problémájára.

A tanácsadás eseti jelleggel és átalánydíjas, folyamatos tanácsadás formájában is igénybe vehető.

Munkaügyi tanácsadás igénybe vétele estén állunk rendelkezésére – rövid határidőn belül – telefonon, e-mailen illetve természetesen személyesen is. Így tudjuk biztosítani a gyors, szakszerű megoldásokat az Ön számára.

Eredmény: Ön egy tökéletesen kialakított munkaügyi rendszert kap.

Munkaügyi képviselet, hatóságok előtt

A munkaügyi ellenőrzésekről szóló 1996. évi LXXV. törvény alapján, és a munkaügyi ellenőrzések módszertana szerint a munkaügyi ellenőrök szúrópróbaszerűen, vagy bejelentés alapján, de tételesen átvilágíthatják cége munkaügyi rendszerét.

Aludjon nyugodtan, bízzon szakmai tudásunkban: a kapcsolattartással és a kommunikációval bízza meg társaságunkat és átvesszük a cége képviseletét.

Munkaügyi képviselet bíróságon

Minden munkáltatóval előfordulhat, hogy munkavállalójával jogvitába keveredik. Akár a foglalkoztatás kapcsán, a munkarend kialakításkor, vagy annak változtatásakor, a munkavállaló elbocsátásakor. Ezekben az esetekben nagyon foltos, hogy minden kommunikáció megfelelően dokumentálva legyen, ugyanis előfordulhat, hogy peres eljárásba torkollik a jogvita

Amennyiben a peres eljárás elkerülhetetlenné válik, munkajogászunk szaktudása segít Önnek.

Egyedi munkaszerződések céges iratminták, szabályzatok készítése

Minden vállalkozás más és más. Ahogy a működésükre sem lehet ráhúzni egy egyen sémát, úgy munkaszerződéseire a használt belső szabályzatokra, iratmintákra sem. Ami az egyik vállalkozás életében megfelelő, az a másik számára a legritkább esetben jelenti a legjobb megoldást.
Mi az Ön vállalkozására, az Ön elképzelései, elvárásai alapján készítjük el munkaszerződéseit, munkaköri leírásait, munkaügyi iratmintáit belső HR struktúráját, egyéb dokumentációját úgy, hogy a hatályos jogszabályoknak is megfeleljenek.

Így minden esetben egyedi az Ön számára legtökéletesebb, cégére szabott megoldásokat nyújtjuk.

Munkarendek kialakítása

Egy jól kialakított munkarenddel optimalizálni lehet a foglalkoztatásra fordított költségeket. Szakembereink tökéletesen ismerik a foglalkoztatási lehetőségeket, így olyan munkarendeket alakítanak ki az Ön számára, amelyek alkalmazása esetén Ön a lehető legjobban tudja kihasználni a munkavállalói munkaidejét, és a szükséges munkavállalói létszám kerül foglalkoztatásra.

Optimalizálja működését, vegye igénybe szolgáltatásainkat.